Höstterminens infobrev

Hejsan !

Höstterminen närmar sig med stormsteg, trots att det känns att sommaren just börjat. Här följer lite info om höstterminen och praktiska detaljer om lektionerna och lite annat smått och gott.

Sommarens läger flöt på bra och styrelsen vill tacka personalen som jobbat ihärdigt före, under och efter lägren. Medan hästarna njuter av sin välförtjänta semester ute på beten har personalen gjort ett grundligt  städjobb och uppfräschning i både ridskole- och privatstallet. Våra nya hästar, Porto, Honda, Didi och Twinky, ska vänjas till livet på Sleipner sakteligen och skall gå i tjänst så fort som bara är möjligt. 

VIKTIGA DATUM

Höstterminen börjar 9 augusti och slutar 22 december 2022

Vårterminen börjar 3 januari 2022

Obligatoriska Elev- och Föräldramöten – vi återkommer med datum för dessa.

Höstmöte - Föreningen håller höstmöte tisdagen den 23 november kl. 18.30 i stallcafé. Stadgeenliga förhandlingar och val av styrelse för 2021. Anmälan öppnas i samband med att kallelsen publiceras.

ALLMÄN INFORMATION

Ridavgiften för höstterminens rat I faktureras under augusti. Som enligt styrelsebeslut höjs med 2,50€/ lektion. Det nya lektionspriset är 27,50€/h. Dressyrspecial 32,50€/h. Barn och ungdomar får en 5€ rabatt pga de bidrag vi får för vår ungdomsverksamhet, dvs är avgiften för barn/ ungdom 22,50€/h.

Rat I omfattar 7 - 9 lektioner beroende av lektionsdag. Vid obetald faktura mister du din plats i din tilldelade grupp, men har givetvis möjlighet att i mån av plats välja grupp senare eller ställa dig på väntelista.

Rat II faktureras i början av oktober.

Förseningsavgift på 5,- tar vi ut för varje påminnelse som skickas. 

Rabatt 4,-/lektion får du om du rider fler än 1 gång i veckan. Rabatten ges på "extra lektionen". Rabatt får ni också om ni är 3 eller flera i familjen som rider - en av er får 4,- rabatt/lektion.

Avbokning
Om du inte rider din lektion så är den förfallen. 

Du får gärna ha 1 namngiven person som din personliga inhoppare. 

Denna inhoppare ska vara på samma nivå som den elev hen hoppar in för. 

Inhopparen ska också vara meddelad och avstämd med ridläraren vid terminens början. 

Därefter behöver ingen ytterligare information lämnas på själva riddagen, utan det är bara för inhopparen att dyka upp.

Inhopparen ska givetvis vara medlem i föreningen, men behöver inte ha en egen ordinarie plats i ridgrupp.

OBS! Om däremot också inhopparen har förhinder, vill vi att ni som vanligt meddelar oss om avbokning senast samma dag före kl.12.00 per mejl till info@sleipner.ax eller per telefon till 018-13 418. Detta för att vi ska kunna planera hästarnas arbetstider och -belastning på bästa sätt.

Det kommer alltså inte att ordnas inridningslektioner.

 

Förstås vill vi ändå att du meddelar oss om du kommer att vara borta, och det är även viktigt för oss att få veta vem din inhoppare är så att vi kan ta det i beaktande vid valet av häst. 

Det finns en facebookgrupp som heter ”Lektionsbyten Ridklubben Sleipner”, där kan man annonsera efter inhoppare. På sidan kommer även övrig aktuell info.

Uppsägning av ridplats kan göras 1 månad innan nästa rat. 

Olycksfallsförsäkring bör du kontrollera att du har. Se vår hemsida www.sleipner.ax för mer information.

Kom i god tid före Din lektion börjar, 30 minuter, så att du i lugn och ro kan göra i ordning den häst Du ska rida. Nya ryttare får hjälp med att borsta, sadla och tränsa. På anslagstavlan i stallet finns en lista där du ser vilken häst du ska rida. Går din häst inte nästa lektion hör det till din uppgift att se till att hästen kommer in och blir avsadlad och omskött samt att träns och sadelgjord skall putsas efter användning.

Godkänd ridhjälm är obligatorisk förstås och vi använder säkerhetsväst i början. Vid uteritt och hoppning är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst för icke myndiga. Vi har hjälmar och säkerhetsvästar som vi lånar ut på ridskolan. När du ridit ett tag rekommenderar vi dig att införskaffa en egen hjälm och säkerhetsväst som passar just dig. Du bör ha skor/stövlar med klack och bekväma kläder. Undvik gymnastikskor utan klack. En klack gör att foten lättare hålls kvar i stigbygeln och förhindrar att foten kan glida igenom stigbygeln och fastna.

Hjälp till att sköta stallet och hästarna på helgdagar! - För att hålla ridavgifterna så låga som möjligt jobbar alla grupper en helgdag/ termin i stallet. Info om Din grupps stalldag kommer inom kort.

Julkurser och ridläger - den perfekta julklappen - Info om dessa kommer inom kort att publiceras på hemsidan och facebooksidan. För att vara säker på att få en plats- anmäl dig så fort det blir 15 november och vi tar emot anmälningar! 

OBS ! Ingen regelbunden ridning följande dagar:

Tisdag 6 december - självständighetsdagen

På vår hemsida www.sleipner.ax hittar Du fakta, nyheter och mycket mer.

ÖVRIGT

Styrelsen önskar ett större engagemang bland medlemmarna och föräldrarna till eleverna som rider hos oss. Vi tror att samhället och familjer idag behöver en oas att vistas i tillsammans, och vi tycker såklart att vår anläggning är alldeles utmärkt för ändamålet.

Mycket forskning visar på att närhet till djur och natur verkar lugnande och ökar människors välbefinnande. Vi har mycket av det på Sleipner! 

Dessutom vill vi att ett engagemang hos oss ska vara frivilligt, att man ska kunna hjälpa till med det man kan och vill i stunden, man ska inte heller behöva ha hästvana - vi tar emot all slags hjälp vi kan få! Om du så är snickare, bagare, plåtslagare, bonde, mekaniker, företagsledare eller gillar att läsa läxor eller ordna lekfulla aktiviteter för barn, så tar vi gärna emot din hjälp, tips och idéer. Hör av dig till info@sleipner.ax eller kontakta någon i styrelsen - du hittar oss på webbsidan: https://www.sleipner.ax/foreningen/styrelse.

Hösthälsningar från personal och styrelse!