Ridklubben Sleipner

Bild: 

Meddelande: 

Våra älskade gamlingar Flugan och Charley har fått välförtjänt pension efter många års trogen tjänst på vår ridskola. De har i helgen flyttat hem till Charleys ägare och vi hoppas att de får en fantastisk tid tillsammans!

Flugan är född 1999, han heter egentligen Ready to Fly. Flugan köptes till ridskolan 2009 som en välutbildad läromästare i dressyr. Under sina 12 år i verksamheten har han lärt sina elever allt från dressyrens skolor till att tryggt bära de mindre erfarna ryttarna och lära dem ridningens grunder. I sin ungdom var Flugan en pigg häst som gärna bjöd på ett glädjeskutt under vårterminens första ridlektion på utebanan.

Charley Boy är född 1994, har tjänstgjort som ridskolehäst sedan 2015 då hans karriär som läromästare och tävlingsponny fick läggas åt sidan och matte flyttade från Åland för att studera. Charley har trots sin ålder varit en mycket pigg ponny och hans stora rutin som tävlingsponny i hoppning har gett våra ryttare otroligt mycket lärdomar! Charley har verkligen varit en klippa för oss och vi är mycket tacksamma för att fått låna en sådan snäll och klok häst till vår verksamhet.

På senare år har de två herrarna gått med de mindre barnen på lättare lektioner på grund av stigande ålder. De har varit fantastiska kollegor som har lärt många av våra elever att känna sig trygga i sadeln. Tyvärr så har Flugan dragits med en längre tids hälta och när vi fick möjlighet att låta honom flytta hem till Charley så tyckte vi att det var en chans vi inte ville missa!

Vi tackar Flugan och Charley för deras insats i alla dessa år på Ridklubben Sleipner. Trots att saknaden redan är stor så önskar vi dem lycka till och att de får njuta fullt ut av livet som pensionärer!

Tid: 

onsdag, 17 mars, 2021 - 05:15