Allmän information för lektionsryttare

Viktiga datum

Höstterminen pågår från 10 augusti till 22 december 2020.

Höstmöte 18.11.2020. Medlemmar i valberedningen: Edgar Öhberg (ordförande), Julia Birney och Erica Johansson. 

Följande dagar (helgdagar) är det ingen ordinarie lektionsverksamhet under höstterminen:

  • All helgona, lördag 31.10

Obligatoriska föräldramöten 19.8 och 20.8 (med reservation för gällande smittskyddsrekommendationer). Mera information om dem kommer under sommaren!

Information till dig som är ny på ridskolan

Kom i god tid före din lektion börjar så att du i lugn och ro kan göra i ordning den häst du ska rida - 30 min före lektionen rekommenderas. Nya ryttare får hjälp med att borsta, sadla och tränsa. På anslagstavlan i stallet finns en lista där du ser vilken häst du ska rida. Godkänd ridhjälm är obligatorisk förstås och vi använder säkerhetsväst i början. Vid uteritt och hoppning är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst för icke myndiga, men vi rekommenderar även övriga att använda väst. Vi har hjälmar och säkerhetsvästar som vi lånar ut på ridskolan. När du ridit ett tag rekommenderar vi dig att införskaffa en egen säkerhetsväst som passar just dig. Barn under 14 år använder alltid hjälm i all hantering av hästarna.

I övrigt bör du har skor/stövlar med klack och bekväma kläder. Undvik gymnastikskor utan klack. En klack gör att foten inte riskerar att fastna i stigbygeln.

Avbokning - Obs! nytt system från höstterminen 2020

I vår strävan att hålla en god och jämn kvalitet i våra ridgrupper samt att minska administrationen, kommer vi framledes inte att tillåta byten/säljande av lektioner mellan eleverna. Vi kommer därför att stänga ner vår Facebook-sida “Lektionsbyten på Ridklubben Sleipner”. 

Istället för att sälja/byta sin lektion om eleven själv blir sjuk eller får förhinder, så kommer vi att införa ett system där varje elev har möjlighet att ha 1 namngiven person som sin personliga inhoppare. 

● Inhopparen ska vara på samma nivå som den ordinarie eleven. 

● Inhopparen ska också vara meddelad och avstämd med ridläraren vid terminens början. Därefter behöver ingen ytterligare information lämnas på själva riddagen, utan det är bara för inhopparen att dyka upp. 

● Inhopparen ska givetvis vara medlem i föreningen, men behöver inte ha en egen ordinarie plats i ridgrupp. 

OBS! Om däremot också inhopparen har förhinder, vill vi att ni som vanligt meddelar oss om avbokning senast samma dag före kl.12.00 per mejl till info@sleipner.ax eller per telefon till 018-13 418. Detta för att vi ska kunna planera hästarnas arbetstider och -belastning på bästa sätt. 

Vid långvarig frånvaro på grund av sjukdom eller liknande besluter vi om återbetalning mot uppvisande av läkarintyg. Du behöver då ta kontakt med oss så snart som möjligt så att vi kan ersätta din plats.

Undantag: hästlekis och nybörjare

Ovanstående avbokningssystem gäller inte våra nybörjargrupper som har 30 min teori och 30 min ridning. Vi tror att då man börjar rida är det viktigt att få ha samma instruktör så mycket som möjligt och därför kräver vi inte att nybörjarbarnen ska byta lektioner med varann. Ni har i stället lov att vara borta max 2 ggr på en termin. Dessa gånger dras sedan av från er faktura i efterskott.

Uppsägning av ridplats 

Uppsägning av ordinarie plats i ridgrupp ska efter terminsstart göras 1 månad före nästa rat på terminen, det vill säga: 

● Höstterminen 2020 pågår mellan 10.8 - 22.12 

● Rat 1: består som förut av 10-11 st. ridlektioner i antal, faktureras i slutet på augusti med 14 dagars förfallotid. 

● Om eleven under pågående termin önskar säga upp platsen måste detta aviseras och bekräftas av ridlärare SENAST 13.9.2020 (dvs. 1 månad innan rat 2 faktureras). I annat fall är eleven betalningsskyldig för hela återstående terminen. 

För återbetalningar bedöms orsaken alltid mot uppvisande av läkarintyg och från fall till fall. Ifall tex. familjens ekonomiska ställning snabbt förändras (permittering, uppsägning och liknande) önskar vi att man tar kontakt med oss direkt om man upplever problem med betalningarna.