Allmän information för lektionsryttare

Viktiga datum

Följande dagar (helgdagar) är det ingen ordinarie lektionsverksamhet under vårterminen:

  • påskhelgen mellan 10.4 långfredagen - 13.4 annandag påsk,
  • 1.5 första maj,
  • 21.5 kristi himmelsfärd.

Dock kan det förekomma andra aktiviteter eller evenemang på dessa dagar, håll utkik på vår facebooksida!

Terminen avslutas lördagen 6 juni, då får hästarna gå på bete några veckor innan våra ridläger och kortkurser börjar.

Information till dig som är ny på ridskolan

Du som är ny ryttare hos oss får rida 4 prova på lektioner innan du bestämmer dig för en plats i någon av våra ridgrupper. Du betalar för dessa 4 lektioner separat. Om du vill fortsätta rida får du en ordinarie plats i gruppen och du faktureras för resten av lektionerna för respektive del tillsammans med medlemsavgiften.

Kom i god tid före din lektion börjar så att du i lugn och ro kan göra i ordning den häst du ska rida - 30 min före lektionen rekommenderas. Nya ryttare får hjälp med att borsta, sadla och tränsa. På anslagstavlan i stallet finns en lista där du ser vilken häst du ska rida. Godkänd ridhjälm är obligatorisk förstås och vi använder säkerhetsväst i början. Vid uteritt och hoppning är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst för icke myndiga, men vi rekommenderar även övriga att använda väst. Vi har hjälmar och säkerhetsvästar som vi lånar ut på ridskolan. När du ridit ett tag rekommenderar vi dig att införskaffa en egen säkerhetsväst som passar just dig. Barn under 14 år använder alltid hjälm i all hantering av hästarna.

I övrigt bör du har skor/stövlar med klack och bekväma kläder. Undvik gymnastikskor utan klack. En klack gör att foten inte riskerar att fastna i stigbygeln.

Avbokning 

Om du har förhinder att komma och rida din lektion är den förfallen, om du inte:

  • Byter med någon annan som rider på ungefär motsvarande nivå eller
  • Skaffar en inhoppare som köper din lektion så att du slipper gå miste om den
    • Inhopparen behöver inte vara någon som rider regelbundet hos oss. Det kan t.ex. vara en arbets- eller klasskompis som tycker det är skoj att hoppa in någon gång nu och då men som inte vill binda upp sig med att rida regelbundet. Vi ser helst att personen är medlem i föreningen.

Vi har en facebooksida som heter "Lektionsbyten Ridklubben Sleipner", där man kan annonsera ut sina ridlektioner. Det går jättebra att köpa enskilda lektioner även om du inte är regelbunden ryttare hos oss. OBS! Byten måste meddelas senast kl. 12.00 samma dag per mejl till instruktören, annars är lektionen förbrukad. Detta beror på att vi ska kunna planera hästarnas arbete så bra som möjligt så att ingen behöver jobba för mycket eller för lite samma dag.

Om du är sjuk och har läkarintyg får du naturligtvis pengarna tillbaka för din ridlektion om du inte hinner byta eller få den såld. Vi önskar däremot att du meddelar oss oavsett så att vi kan planera lektionen på bästa sätt.

OBS! Detta gäller inte våra nybörjargrupper som har 30 min teori och 30 min ridning. Vi tror att då man börjar rida är det viktigt att få ha samma instruktör så mycket som möjligt och därför kräver vi inte att nybörjarbarnen ska byta lektioner med varann. Ni har i stället lov att vara borta max 2 ggr på en termin. Dessa gånger dras sedan av från er faktura i efterskott.

Uppsägning av ridplats 

Du kan när som helst säga upp din ridplats under en termin. Du har dock en uppsägningstid om en månad (4 ridlektioner). Du betalar för dessa lektioner och väljer själv om du vill rida dem eller inte.