Personal

Mia Andersson

Hej!

Jag heter Mia Andersson och jobbar som ridskolechef på Sleipner sedan augusti 2004, tänk vad åren flyger iväg!!
Jag är född 20 maj 1977 och är mer eller mindre uppvuxen här på Sleipner. Jag har varit både skötare på ridskolehästarna och sedan aktiv i US innan jag i början av 1995 som dödligt skoltrött 17 åring hoppade av gymnasiet här, tog ett halvårs paus och åkte till Skåne och jobbade på en gård som hade uppfödning av halvblod. Där fick jag mocka, fodra och rida in unghästar och känna på hur det var att jobba med hästar på riktigt. 
Jag åkte efter det till Brusaby i Kimito, ett naturbruksgymnasium i södra Finland och gick hästskötarutbildningen som då var 2 årig. Efter att jag gjort min praktik hos Tinne Vilhelmsson fick jag anställning vid Brusaby där jag hade hand om Ridstall Pegasus som köptes av skolan främst för att de studerande skulle ha möjlighet att ta med egen häst till skolan, i undervisningsstallet fanns det bara plats för skolans egna hästar. Pegasus hade byggts på stor del på talka av den lokala ridföreningen och de hade kravet att lektionsverksamheten skulle fortsätta så att lokalbefolkningen skulle ges möjlighet att rida. Det blev min uppgift att sköta om den ridskolan samt även ha en del lektioner med skolans studeranden.
När jag hade jobbat ett par år tog jag tjänsteledigt ett halv år och åkte till Tyskland för att jobba som hästskötare i ett hoppstall, Gestüt Dobel utanför Stuttgart. En mycket lärorik tid där man fick se och göra mycket, rida fina hästar och vara på många tävlingar runtom i Tyskland.
Sedan styrdes kosan tillbaka till Kimito där jag fortsatte jobba ända till 2004 tills jag kom tillbaka till Åland igen. Under min tid i Kimito hann jag vid sidan av jobbet utbilda mig till både ridinstruktör level I och ridlärare level II vid Ypäjä, en finsk utbildning men jag fick tenta på svenska. Så jag brukar säga att kan jag lära mig finska så kan alla! :)
Så sedan 2004 jobbar jag här på Sleipner och utöver det har jag en egen gård i Djurvik, Jomala med 14 boxplatser, ridbana och skrittmaskin där jag bedriver uthyrning av boxplatser. Jag har en egen häst just nu. Stor-Erik som är född 2013. Jag hade även hans halvbror som jag sålde hösten 2018. Båda två har jag haft sedan föl och Stor-Erik är min egen uppfödning. Jag har även lite hundhotell verksamhet där min egen borderterrier Benita får stå ut med att det kommer och går lite gäster. Om du vill läsa mer om mig, mina djur och min gård kan du kika in på min hemsida www.djurviksranchen.com. 

Erica Johansson

Ledande ridinstuktör.

Kontakta mig direkt på:

erica@sleipner.ax

Sussi Hellsten

Stallmästare.

Kontakta mig direkt på:

sussi@sleipner.ax

Florinel Voicu

Stall- och anläggningsskötare.

Jonny Andersen

Ekonomiansvarig, jobbar deltid.

Kontakta mig direkt på:

jonny@sleipner.ax

faktura@sleipner.ax

Nadja Jansén

Stallvärdinna.

nadja@sleipner.ax