Information för lektionsryttare

Viktiga datum

Vårterminen pågår från 4 januari - 5 juni. Observera att det inte är ridning röda dagar, alltså ingen ridning trettondag jul 6.1, under påsken 2.4-5.4, första maj 1.5 och kristihimmelsfärds dag 13.5.

För dig som vill sluta rida önskar vi att ni meddelar det till oss senast 22.2

Längst ner på den här sidan hittar ni stalldagarna för kommande termin.

För dig som vill börja rida hos oss finns det lediga ridtider enlig följande:

 

Uppsägning av ridplats 

Uppsägning av ordinarie plats i ridgrupp ska efter terminsstart göras 1 månad före nästa rat på terminen, det vill säga: 

● Vårterminen 2021 pågår mellan 4.1 - 5.6.  

● Rat 1: består som förut av 10-11 st. ridlektioner i antal, faktureras i januari med 14 dagars förfallotid. Rat 2: Består av 9-11 st. ridlektioner och faktureras i mars med 14 dagars förfallotid.

● Om eleven under pågående termin önskar säga upp platsen måste detta aviseras och bekräftas av ridlärare SENAST 19.02.2021 (dvs. 1 månad innan rat 2 faktureras). I annat fall är eleven betalningsskyldig för hela återstående terminen. 

För återbetalningar bedöms orsaken alltid mot uppvisande av läkarintyg och från fall till fall. Ifall tex. familjens ekonomiska ställning snabbt förändras (permittering, uppsägning och liknande) önskar vi att man tar kontakt med oss direkt om man upplever problem med betalningarna.

Avbokning - Obs! nytt system från höstterminen 2020

I vår strävan att hålla en god och jämn kvalitet i våra ridgrupper samt att minska administrationen, kommer vi framledes inte att tillåta byten/säljande av lektioner mellan eleverna. Vi kommer därför att stänga ner vår Facebook-sida “Lektionsbyten på Ridklubben Sleipner”. 

Istället för att sälja/byta sin lektion om eleven själv blir sjuk eller får förhinder, så kommer vi att införa ett system där varje elev har möjlighet att ha 1 namngiven person som sin personliga inhoppare. 

● Inhopparen ska vara på samma nivå som den ordinarie eleven. 

● Inhopparen ska också vara meddelad och avstämd med ridläraren vid terminens början. Därefter behöver ingen ytterligare information lämnas på själva riddagen, utan det är bara för inhopparen att dyka upp. 

● Inhopparen ska givetvis vara medlem i föreningen, men behöver inte ha en egen ordinarie plats i ridgrupp. 

OBS! Om däremot också inhopparen har förhinder, vill vi att ni som vanligt meddelar oss om avbokning senast samma dag före kl.12.00 per mejl till info@sleipner.ax eller per telefon till 018-13 418. Detta för att vi ska kunna planera hästarnas arbetstider och -belastning på bästa sätt. 

Vid långvarig frånvaro på grund av sjukdom eller liknande besluter vi om återbetalning mot uppvisande av läkarintyg. Du behöver då ta kontakt med oss så snart som möjligt så att vi kan ersätta din plats.

Undantag: hästlekis och nybörjare

Ovanstående avbokningssystem gäller inte våra nybörjargrupper som har 30 min teori och 30 min ridning. Vi tror att då man börjar rida är det viktigt att få ha samma instruktör så mycket som möjligt och därför kräver vi inte att nybörjarbarnen ska byta lektioner med varann. Ni har i stället lov att vara borta max 2 ggr på en termin. Dessa gånger dras sedan av från er faktura i efterskott.

Klädsel

Godkänd ridhjälm är obligatorisk förstås och vi använder säkerhetsväst i början. Vid uteritt och hoppning är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst för icke myndiga, men vi rekommenderar även övriga att använda väst. Vi har hjälmar och säkerhetsvästar som vi lånar ut på ridskolan. När du ridit ett tag rekommenderar vi dig att införskaffa en egen säkerhetsväst som passar just dig. Barn under 14 år använder alltid hjälm i all hantering av hästarna.

I övrigt bör du har skor/stövlar med klack och bekväma kläder. Undvik gymnastikskor utan klack. En klack gör att foten inte riskerar att fastna i stigbygeln.