Information för lektionsryttare

Nedan hittar ni höstterminens medlemsinfo från föreningens personal och styrelse. Du hittar brevet i PDF format längst ner på sidan

Hej!

Ridlägersommaren har varit helt underbar med läger och kurser. Lägerdeltagare har fått göra en massa roliga saker, både med och utan hästar. Stallet har fyllts med skratt, hejarop och kunskapstörstiga elever.

De kommande veckorna jobbar personalen med att storstäda överallt: det ska tvättas, målas, repareras och fixas så personalen, stallet och hästarna är sedan redo för en ny termin!

Viktiga datum

8.8.2022 Höstterminen börjar

22.12.2022 Höstterminen slutar

22.8 & 24.8 kl.18.30 Obligatoriska föräldramöten (välj ett av tillfällen)

20–21.8 Extern dressyrtränare Tarja Teräväinen på Sleipner (mera info kommer)

4.9 Hopptävling

9.10 Dressyrtävling

30.10 Hopptävling

 

 

v. 41, 10.10-15.10. Teorivecka. Denna vecka är det olika intressanta och lärorika teorilektioner (inga ridlektioner) för alla elever. Mera info kommer!

 

5.11 (Alla helgons dag), inga lektioner

6.12(självständighetsdag), inga lektioner

Håll utkik på Facebook, det blir roliga aktiviteter 5.11 & 6.12

24.11 Föreningens höstmöte i stallcafé. Stadgeenliga förhandlingar och val av styrelse för 2023. Anmälan öppnas i samband med att kallelsen publiceras.

Datum för HÄSTLEKIS släpps i början av augusti.

 

27.12–31.12 Julkurser, håll utkik på Facebook och hemsidan

2.1.2023 Vårterminen börjar

 

ALLMÄN INFORMATION

Hästlekis 15€/lektion

Barn och ungdomar 22,50 €/lektion

Seniorer 27,50 €/lektion

Specialgrupper 27,50 junior/32,50 senior

Medlemsavgift: 20€/junior 30€/senior

Ridavgift & fakturering

Ridavgiften för höstterminens rat I faktureras under augusti. Rat I omfattar 7 - 9 lektioner beroende av lektionsdag. Vid obetald faktura mister du din plats i din tilldelade grupp, men har givetvis möjlighet att i mån av plats välja grupp senare eller ställa dig på väntelista. Rat II faktureras i början av oktober. Förseningsavgift på 5,- tar vi ut för varje påminnelse som skickas. Rabatt 4,-/lektion får du om du rider fler än 1 gång i veckan. Rabatten ges på "extra lektionen". Rabatt får ni också om ni är 3 eller flera i familjen som rider - en av er får 4,- rabatt/lektion.

Uppsägning av ridplats kan göras 1 månad innan nästa rat. 

Avbokning
Om du inte rider din lektion så är den förfallen. Du får gärna ha 1 namngiven person som din personliga inhoppare. Denna inhoppare ska vara på samma nivå som den elev hen hoppar in för. Inhopparen ska också vara meddelad och avstämd med ridläraren vid terminens början. Därefter behöver ingen ytterligare information lämnas på själva riddagen, utan det är bara för inhopparen att dyka upp. Inhopparen ska givetvis vara medlem i föreningen, men behöver inte ha en egen ordinarie plats i ridgrupp.  Det finns en Facebook-grupp som heter ”Lektionsbyten Ridklubben Sleipner”, där kan man annonsera efter inhoppare. På sidan kommer även övrig aktuell info.

OBS! Om också inhopparen har förhinder, vill vi att ni som vanligt meddelar oss om avbokning senast samma dag före kl.12.00 per mejl till info@sleipner.ax eller per telefon till 018–13 418. Detta för att vi ska kunna planera hästarnas arbetstider och -belastning på bästa sätt. Det kommer alltså inte att ordnas inridningslektioner.

Olycksfallsförsäkring bör du kontrollera att du har. Se vår hemsida www.sleipner.ax för mer information.

Kom i god tid före Din lektion börjar, 30 minuter, så att du i lugn och ro kan göra i ordning den häst Du ska rida. Nya ryttare får hjälp med att borsta, sadla och tränsa. Går inte hästen nästa lektion så är det din uppgift att ta hand om hästen efter din lektion.

Godkänd ridhjälm är obligatorisk och vi använder säkerhetsväst i början. Vid uteritt och hoppning är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst för icke myndiga. Det finns hjälmar och säkerhetsvästar att låna på ridskolan. När du ridit ett tag rekommenderar vi dig att införskaffa en egen hjälm och säkerhetsväst som passar just dig. Du bör ha skor/stövlar med klack och bekväma kläder. Undvik gymnastikskor utan klack. En klack gör att foten lättare hålls kvar i stigbygeln och förhindrar att foten kan glida igenom stigbygeln och fastna.

Hjälp till att sköta stallet och hästarna på helgdagar! - För att hålla ridavgifterna så låga som möjligt jobbar alla grupper en helgdag/ termin i stallet. Info om Din grupps stalldag kommer inom kort.

NYHETER

Hopoti

Under höstterminen kommer vi att börja använda en ny tjänst som heter Hopoti. I det får ni föräldrar/elever själva skapa en inloggning så ni kan anmäla er till kurser, träningar, ridläger och även kolla vilken häst ni ska rida på nästa lektion. Via Hopoti går det också enkelt att boka privatlektioner och köpa presentkort. Det kommer att komma mera info angående Hopoti när terminen drar i gång. Vill man kika i förväg: www.hopoti.fi. (Det går att byta språk i vänstra hörn på en flagga)

”Fredagsfiilis” med Salla, datumen släpps snart

Saknar du ridningen men kan inte rida varje vecka? Då är ”Fredagsfiilis” något för dig! För vem: för dig med god ridvana. I denna grupp är det bara 4–5 elever, anmälan senast dagen innan kl. 16.  Kostnad: 35 €. Medlemskrav om du rider fler än 1 gång.  Anmäl dig till salla@sleipner.ax

REA!

Vi rear ut våra profilkläder (det är nya på gång). Du som medlem får -50% rabatt på alla våra profilkläder. Skynda att fynda!

 

 

Hästarna, personalen och styrelsen önskar alla en härlig fortsättning av sommaren!