Vad gör vi på ridskolan?

Ridklubben Sleipner har en omfattande lektionsverksamhet, både på ponny och på stor häst, för alla åldrar och kunskapsnivåer.

En ridlektion pågår i 60 min och i den tiden ingår teori för de minsta, samling, uppsittning, eleven ska länga/korta stiglädren till lämplig längd och göra sig själv och hästen redo för lektionen. Uppvärmning och nedvarvning sker alltid i skritt, övrig tid rider vi övningar i de gångarter som passar elevens ålder och utbildningsnivå. Vi försöker hålla en gräns på 7-8 elever per grupp.

För de riktigt unga i åldrarna 4-6 år har vi hästlekis-grupper. Hästlekis håller vi som kurser på 6-8 veckor beroende på deltagarnas ålder. Vartannat tillfälle har hästlekis ridning och vartannat tillfälle har hästlekis stallpyssel och lär sig om hästar och stallet. Hästlekis håller på i ca 45 minuter upp till en timme per gång.

 Från ca 7 års ålder kan man börja som nybörjare i den vanliga lektionsridningen med 30 min teori och 30 min ridning. Härefter flyttas man upp till fortsättningsgrupp, steg F-I, steg I, steg I-II och så vidare.

Tillsammans lär vi oss om hästar och ridning

Att rida innebär att ta ansvar och att lära sig att ta hand om de hästar man rider på. Ridskolan Sleipner ger en gedigen och mångsidig ryttarutbildning och goda kunskaper om hästars skötsel och behov. Som medlem ska du alltid känna dig välkommen och vi bemöter varandra på ett positivt sätt i stallet. Verksamheten är till för alla medlemmar, från nybörjare och motionärer till tävlingsnivå med intresse för såväl hoppning som dressyr. Våra instruktörer är utbildade och vi är aktivt delaktiga i de kurser och föreläsningar som Ålands Idrott erbjuder sina medlemmar.

Varje termin har alla ridgrupper en stalldag då de tar hand om föreningens hästar och stallet. I varje grupp tilldelas en person i gruppen ansvaret för att organisera gruppens stalldag. Stalldagen är oftast en mycket uppskattad aktivitet och både äldre och yngre elever brukar se fram emot denna dag. Under stalldagen hjälps alla i gruppen åt att ge mat, föra ut och ta in hästarna från hagarna och ser till att alla stallsysslor blir gjorda.

Ridklubben Sleipner erbjuder: 

  • Medlemskap 
  • Regelbunden lektionsridning 
  • Handikappridning 
  • Prova på-ridning 
  • Specialträning i dressyr och hoppning 
  • Tävlingar i dressyr och hoppning 
  • Ridläger  
  • Uthyrning av stallplats, ridhus och ridbanor