Allmän info

Allmänna ordningsregler för tävlingar

Parkering av hästtransporter sker vid anvisad plats, beroende på vid vilken bana tävlingen hålls. Du får mera information vid anmälan.

Hästen ska lastas ur och ledas i träns på tävlingsplatsen.

Om det finns lediga boxar kan man hyra boxplats för tävlingsdagen, i första hand gäller det uteboxarna. Priset är 10 euro för en dag, oberoende av hur lång eller kort tid boxen utnyttjas. Säg gärna till vid anmälning om du önskar boxplats, hur många platser som finns att tillgå vet man först på tävlingsdagen. Mocka ur boxen och städa upp utanför innan du lämnar den!

Tänk på att vara försiktig då du rör dig med hästen på stallplan och mellan ridhuset och banan. Det är ofta trångt och folk i vägen.

Betalning av anmälnings- och startavgift samt häst- och boxhyror sker till sekretariatet (som normalt finns i café) senast en halvtimme före klassen börjar. Sekretariatet öppnar senast 45 minuter före dagens första klass.

Som tävlingsklädsel godkänns prydlig ridklädsel. Ridbyxor, stövlar eller kängor+shortchaps, prydlig tröja, väst eller klubbjacka med t.ex. polotröja under. Undvik bylsiga jackor och tröjor som gör det svårt att se hur du sitter på hästen. Godkänd säkerhetshjälm ska bäras. Reglementsenlig tävlingsklädsel är naturligtvis alltid tillåten. 

Vid vissa tävlingar ska hästarna ha nummerlapp då de vistas på tävlingsområdet. I så fall fås nummerlapparna i sekretariatet vid betalning och ska återlämnas efter tävlingen. För nummerlapp som inte återlämnas fakturerar vi 10 euro. Egna nummerlappar får användas.

Efteranmälning kan normalt ske endast istället för strukna ekipage i dressyr. Vid hopptävling är det fritt att efteranmäla sig. Vid efteranmälan betalas alltid dubbel anmälningsavgift.

Allt deltagande i Sleipners tävlingar sker på egen risk.

HOPPNING

In/utsläpp sker vanligen genom gaveldörren på ridhuset och hörngrinden på ridbanan. Undvik att vistas med häst i gången mellan ridhuset och utebanan.

Vi rekommenderar att säkerhetsväst används (obligatoriskt för den som tävlar på Sleipnerhäst).

DRESSYR

Sporrar ingår i tävlingsdräkten. I XLätt och LättC måste man dock inte ha sporrar. Spö är inte tillåtet under ritten, undantag kan göras för XLätt om det sägs i propositionen. Spö får inte heller tas med in på banan före start, det kan leda till diskvalificering.

Bett och övrig utrustning är det som godkänns i svenska eller finska tävlingsreglementet. Kandar används i svenska program i enlighet med TR, i finska program fr o m LättA:2, om inte annat anges i propositionen.