Allmän info

Allmänna ordningsregler för tävlingar

Parkera hästtransporten på en bra och trygg plats. Ta hänsyn till att andra fordon och räddningsfordon behöver komma förbi. Parkera inte bakom stallet.

Hästen ska lastas ur och ledas i träns på tävlingsplatsen.

Tänk på att vara försiktig då du rör dig med hästen på stallplan och mellan ridhuset och banan. Det är ofta trångt och folk i vägen.

Betalning av anmälnings- och startavgift samt eventuella hästhyror sker till sekretariatet (som normalt finns i café) senast en halvtimme före klassen börjar. Sekretariatet öppnar senast 45 minuter före dagens första klass.

Som tävlingsklädsel godkänns prydlig ridklädsel. Ridbyxor, stövlar eller kängor+shortchaps, prydlig tröja, väst eller klubbjacka med t.ex. polotröja under. Undvik bylsiga jackor och tröjor som gör det svårt att se hur du sitter på hästen. Godkänd säkerhetshjälm ska bäras. Reglementsenlig tävlingsklädsel är naturligtvis alltid tillåten. 

Efteranmälning kan normalt ske endast istället för strukna ekipage i dressyr. Vid hopptävling är det fritt att efteranmäla sig. Vid efteranmälan betalas alltid dubbel anmälningsavgift.

Allt deltagande i Sleipners tävlingar sker på egen risk.

HOPPNING

In/utsläpp sker vanligen genom gaveldörren på ridhuset och hörngrinden på ridbanan. Undvik att vistas med häst i gången mellan ridhuset och utebanan.

Vi rekommenderar att säkerhetsväst används (obligatoriskt för den som tävlar på Sleipnerhäst).

DRESSYR

Sporrar ingår i tävlingsdräkten. I XLätt/ LättD och LättC måste man dock inte ha sporrar. Spö är inte tillåtet under ritten, undantag kan göras för XLätt/ LättD om det sägs i propositionen. Spö får inte heller tas med in på banan före start, det kan leda till diskvalificering.

Bett och övrig utrustning är det som godkänns i svenska eller finska tävlingsreglementet. Kandar används i svenska program i enlighet med TR, i finska program fr o m LättA:2, om inte annat anges i propositionen.